20110328

Ξέρει σε ποια πόλη είναι δήμαρχος ?

(Όπως μας έχουν πει) ο Γιώργος Καμίνης είναι ένα ενδιαφέρον πείραμα.
Τεχνοκράτης, εκτός πολιτικής αλλά βαθιά πολιτικοποιημένος, υπό την έννοια ότι την εποχή που ήταν Συνήγορος του Πολίτη, θα πρέπει να αποκόμισε χρήσιμες παραστάσεις και εμπειρία.Τρεις μήνες πέρασαν από την πρώτη στιγμή που ο κ. Καμίνης απέκτησε δικαίωμα υπογραφής στον πρώτο δήμο της χώρας. Και νωρίτερα, είχε άλλους δυο στη διάθεσή του για να προετοιμαστεί.
Τι βλέπουμε μέχρι σήμερα;...Δημοτικά συμβούλια στα οποία… κόβουν εισιτήρια από όσους θέλουν να απολαύσουν την παράσταση.
Σημαίες στους...
δρόμους, για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, τοποθετημένες… ανάποδα. Και τη δημοτική αστυνομία, να έχει επιδοθεί σε ένα σαφάρι κλήσεων για παράνομη στάθμευση, από το οποίο δεν εξαιρούνται ούτε οι συμπολίτες μας με αναπηρία. Το είδαμε σε ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού (Extra 3): Έξω από κτίριο στο οποίο άνθρωποι με αναπηρία πήγαιναν για να παρακολουθήσουν μαθήματα, η δημοτική αστυνομία έκοβε κλίσεις στα αυτοκίνητά τους. Παρόλο που είχαν πάνω τους το σήμα της αναπηρίας. Και οι δυστυχείς συμπολίτες μας, δεν μπορούσαν να τα παρκάρουν πιο μακριά, γιατί κινούνται με πατερίτσες…
Το «πείραμα Καμίνη» λοιπόν, δεν ξεκίνησε καλά. Καθόλου καλά. Και αν συνυπολογίσουμε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός… τα χειρότερα έρχονται. Παραφράζοντας την προ μηνών φραστική επίθεση του Χρήστου Παπουτσή στον δύσμοιρο Φίλιππο Σαχινίδη… έχει καταλάβει ο κ. Καμίνης, ποιάς πόλης είναι δήμαρχος; Της ιστορικότερης πόλης στον κόσμο.