20110517

Επιτέθηκε σε αστυνομικούς με ξυράφι.

Με κίνδυνο της ζωής τους, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν έναν εξαγριωμένο μετανάστη, που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην Ηγουμενίτσα.
Ο Αφρικανός επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα ξυράφι, με το οποίο μάλιστα αυτοτραυματίσθηκε όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να ξεφύγει...Ο δράστης, ένας από τους εκατοντάδες παράνομους μετανάστες που διαβιούν στην Θεσπρωτία, ήταν εμφανώς μεθυσμένος όταν πήγε σε ένα περίπτερο και απαιτούσε από τον ιδιοκτήτη να του δώσει τσιγάρα και αλκοόλ χωρίς να πληρώσει. Όταν εκείνος κάλεσε την Αστυνομία και έφτασαν οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο μεθυσμένος μετανάστης προσπάθησε να τους κρατήσει σε απόσταση κρατώντας απειλητικά το ξυράφι.

Όμως, οι αστυνομικοί τον κύκλωσαν και του έδωσαν να καταλάβει πως ήταν αδύνατο να τον αφήσουν να φύγει. Τότε, εκείνος άρχισε να αυτοτραυματίζεται με το ξυράφι και χρειάστηκε να πέσουν πάνω του για να τον εμποδίσουν να βάλει τέλος στη ζωή του! Ο αλλοδαπός κρατήθηκε στην Ασφάλεια Ηγουμενίτσας και το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας που τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς δικαίωμα αναστολής.